مقالات آموزشی

کود های بیولوژیک

کارکرد کود بیولوژیک

نظر به راندمان پایین مصرف کودهاي نیتروژنی در اوایـل فصـل رشـد، همچنـین بـه علت نیاز شدید درختان به نیتروژن در زمان گلدهی و این که جذب، توسط ریشه هـا در ایـن زمان در حداقل میباشد مصرف زیاد کودهـاي شـیمیایی قبـل از شـروع فصـل رشـد ، اغلـب موجب هدر رفت سرمایه باغداران، آلـودگی آب هـاي زیـر زمینـی، ………. و در نهایـت، کـاهش تناوب باردهی درختان میوه، افزایش درصد تشـکیل میـوه اسـت.

 

پـژوهش هـاي متعدد نشان داده است که درختان میوه در زمان گلدهی بیشترین نیاز را به نیتروژن دارنـد و این نیتروژن، به طور عمده از نیتروژن ذخیره شده در اندام هاي درخـت (بـه ویـژه ریشـه هـاي فیبري و شاخه هاي جوان) تامین می شود اما نیتروژن مصرفی در طول فصل رشـد، بیشـتر در اندامهایی از درخت ذخیره میشود که انتقال مجدد آن بسیار نـاچیز اسـت و نمـی توانـد نیـاز گلها را در زمان خاص تامین نماید.

 

از طرفی نیز PHخاک مناطق شمال اسیدی بده در خاکهای مناطق شمالی ایران جذب برخی از عناصر غذایی نظیر فسفر و نیز بخشی از ریزمغذی ها با مشکل جذب مواجه ­اند. استفاده از کودهای بیولوژیک ویژه مرکبات علاوه بر جلوگیری از آلودگی آبها باعث در اختیار قراردادن به موقع عناصر نیتروژن، فسفر، آهن و … به درخت می شود. به طور کلی سازوکار کود بیولوژیک مرکبات را می توان به دو گروه مستقیم و غیر مستقیم تقسیم نمود. این باکتری ها با تولید متابولیت هایی نظیر مواد تنظیم کننده رشد یا انواع ویتامین ها و نیز بهبود فراهمی عناصر غذایی به طور مستقیم سبب افزایش رشد و نمو می گردند یا از طریق تولید مواد پادزی، سیدروفورها و سیانید هیدروژن که فعالیت بیمارگرهای گیاهی یا سایر ریز جانداران خاکزی را کاهش می دهد، به طور غیر مستقیم اثر افزایندگی بر رشد و نمو گیاه دارند.

دیدگاهتان را بنویسید